gallery/hospital

Traumaverwerking

Diensten

 

­

Allergie

Als we aan allergie denken dan popt er al gauw een beeld naar boven?

Dit beeld kan voor iedereen anders zijn. Waar de ene denkt aan eten, kan het voor de ander al gauw die "allergische reactie zijn op die persoon".

Allergie gaat daar ook over. Een bedorven appel gegeten? Nog jaren later kan het lichaam hier op reageren. Al is er niks aan de hand en is de appel van nu, prima eetbaar. Iemand die lijkt op "die ene ervaring met" kan onbewust ervoor zorgen dat anno tegenwoordig, die belevenis terug komt.

 

Scheiding

Is voor iedereen anders. Waar twee mensen uit elkaar groeien, na jaren samen te zijn geweest. Kan hartscheur voortkomen. Of dit nu voor een huisdier is of voor een vriend(in)/partner, maakt niet uit. Hartscheur is een echte medische aandoening, het wil zeggen dat de persoon echt hartzeer heeft. In de reguliere medische wereld wordt meteen gekeken naar de fysiologische reacties, de functie van hart en bloedvaten. In de alternatieve of aanvullende en integrale geneeskunde kijken we naar de emotionele energie. Scheiden brengt emotie met zich mee, heb je van iemand gehouden en je ziet degene niet meer of de zaken veranderen? Dan kan dit hartverscheurend pijn doen. 

 

Bij het onderwerp scheiding kijken we samen naar de functie van scheiden, wat doet het met jou en wat zijn de consequenties hiervan. 

 

Voorbeeld casus: Sinds haar 7e scheiden haar ouders, haar immuunsysteem verzwakte en ze werd ziek. Toch kon ze naar het MBO/HBO. op haar 17e hertrouwde haar vader en ze verloor al haar hoofd haar (Alopecia) Ook moest ze van haar vader naar haar moeder reizen en het was een chaotische tijd, examens, geen vaste verblijfplaats, geen tijd voor zichzelf. 

Tijdens de sessie hebben we gewerkt aan het versterken van haar immuunsysteem, haar eigenwaarde en hoe om te gaan met stressvolle situaties. Elke sessie is een uur en ze komt vanwege haar schema elke 6 weken. Na ongeveer de 4e sessie begon er al haargroei te komen en ze gebruikt geen medicaties van de huidspecialist. (foto's zijn toegankelijk in de praktijk)

 

­

Seksueel misbruik

Is veel omvattend en kan in elke leeftijdscathegorie voorkomen.

Ben ik zelf tegengekomen bij gymnastiek, de broer van een van de zusjes probeerden dit uit bij mij. Gelukkig schreeuwde ik, ook al werd mijn mond dicht gedrukt, en kon ik mij redelijk verdedigen. De docent heeft een verbod ingesteld en het zusje kreeg de volle laag. Thuis bleek vader en zoon, dochter te pakken te nemen, gezien moeder geen zin had... Uiteraard, kwamen mijn ouders er achter en die  hebben er notie van gemaakt. Dit is zo halverwege de jaren 198x gebeurt.

 

Casus: Tijdens mijn werk ben ik het tegengekomen tijdens een voetreflex behandeing, het bekken was helemaal verstijfd. Behandeling: Door aandacht te schenken en het benoemen wat ik waarnam, begon de klant te huilen en eindelijk kon er na jaren over gesproken worden. Want de dader was eindelijk dood.

Casus: Je bent via een dating app een leuke vent tegen gekomen en dan blijkt dat de bedoelingen toch anders zijn, dan je van te voren had ingeschat. Je vertrouwt het eigen intuitie op dat moment niet, want hij is toch ook wel leuk?? met alle gevolgen van dien. 

Behandeling: Deze klant wilde graag een voetreflex behandeling en ook hier was het bekken bevroren. Door Energetische therapie = lichaamsgerichte psychotherapie toe te passen kon ik deze klant helpen om terug te komen in het lichaam en ervoor te zorgen dat het ook "veilig" genoeg is om lichaam en geest samen te doen smelten.

 

Andere vragen

Zijn vragen die gebaseerd zijn op andere trauma's en / of levensgebeurtenissen dan hierboven zijn uitgelicht.

Heb je behoefte om over jouw gebeurtenis te praten of kan je er helemaal niet over praten? 

Merk je juist dat je heel geemotioneerd bent en je weet niet waarom of men zegt "je bent anders, wat heb je toch" ?

Wat het ook  is, samen komen we erachter. We gaan op onderzoek uit en kijken onder de "motorkap".

 

Aan de slag / maak afspraak:

Heb jij ook zin en tijd om aan de slag te gaan? 

Gebruik dan de Blauwe / magenta button en klik op traumaverwerking voor het maken van jouw afspraak.

Wil je weten of jouw afspraak wordt vergoedt door je aanvullende zorgverzekering? kijk dan op energetische therapie of Integrale therapie

De therapeut is aangesloten bij de VBAG

 

 

­